Pure Amazing

Voetreflexmassages

Hoe werkt het?
Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in de corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer vanvoeten de evenwichtstoestand van het lichaam, hierbij wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam gestimuleerd. Voetreflexologie gaat ervan uit dat het hele lichaam op de voet weerspiegeld wordt. Alle organen, botten, weefsels en klieren hebben een reflexzone op de voet en hand. Lichamelijke en psychische klachten zijn daardoor op de corresponderende zones van de voet terug te vinden. Door deze zones met de juiste dosering te masseren worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen. Wanneer de blokkades zijn verdwenen, is het lichaam in staat zichzelf te helpen genezen. Hierdoor verminderen de klachten of verdwijnen zelfs helemaal.

Wanneer toepassen?
Voetreflexmassage werkt altijd ontspannend, preventief en geeft (nieuwe) energie. Daarnaast kan voetreflextherapie respectievelijk massage verlichting bieden bij de meest uiteenlopende klachten zoals: hoofdpijn, stress, vermoeidheid, maag- en darmproblemen, huidaandoeningen, hormonale klachten (bijvoorbeeld overgang en PMS), oedeem, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten en rugklachten.

Behandelwijze
U kunt kiezen voor een ontspannende of, bij klachten, een therapeutische behandeling. Bij klachten wordt er voor u een speciaal behandeltraject samengesteld. Veel klachten kunnen binnen 4 tot 10 behandelingen duidelijk verminderd of verdwenen zijn, chronische klachten vergen meestal meer geduld en tijd. De behandelingen duren gemiddeld één uur. Vooraf krijgt u een voetbad met zeezout en een korte ontspannende massage van de voeten en onderbenen met een verzorgende olie.

Geneeswijze
De voetreflexmassage is een neutrale techniek waarbij tijdens de massages verschillende reacties kunnen ontstaan waar je iets mee moet doen. Er zijn enkele regels voor het omgaan met deze reacties, als de regels worden gevolgd zal de massage leiden tot een beter evenwicht in de gezondheidstoestand. Voetreflexmassage is een veilig vorm van masseren. Echter in uitzonderlijke gevallen mag er niet gemasseerd worden. In een aantal gevallen mogen niet alle behandelpunten gemasseerd worden, dit is bijvoorbeeld van toepassing bij personen met een hoge bloeddruk. Voetreflexmassage is een aanvullende geneeswijze dus vervangt niet het bezoek aan de huisarts of specialist!

De prijzen van een voetreflexmassage behandeling kost
• volledige voetreflexbehandeling à 60 minuten incl. intakegesprek € 40,-
• klachtgerichte / deelbehandeling à 30 minuten € 20,00
• vervolgbehandelingen à 30 minuten € 20,00

css.php