Pure Amazing

Guasha

Wat is Guasha?

De Chinese term Guasha bestaat ui twee karakters. Het eerst ‘gua’ betekent wrijven of schrapen. Het tweede karakter ‘sha’ is de naam die wordt gegeven aan de verkleuring die ontstaat op de huid tijdens en na de behandeling. Sha wordt ook wel ‘vuile energie’ genoemd. Guasha wordt gebruikt om vele acute of chronische klachten te behandelen, zoals griep en verkoudheid, hoofdpijn, schouderpijn, rugpijn, ischias, stress, burn-out, verteringsstoornissen, astma, allergieën gewrichts- en spierpijnen, longklachten, overgangsklachten en zenuwpijn. Deze natuurlijke geneeswijze is tevens preventief inzetbaar. Hierbij valt ten denken aan: anti-aging, beter slapen, algehele conditie verbetering en totale ontspanning van lichaam en geest.

Hoe werkt Guasha?

Tijdens de behandeling wordt gewerkt met een platte schijf van jade of hoorn en geneeskrachtige kruidenolie. Meridianen (energiebanen) en reflexzones worden met zachte druk en schraaptechniek behandeld. De huid wordt hierdoor rood en op plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zijn, verschijnen ‘bloeduitstortingen’ (sha) in de huid (niet op de huid) variërend van diep rood tot paars. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente – of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen. Doordat men zich vaker laat behandelen met guasha krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt. Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het is dan ook raadzaam om na de behandeling extra water te drinken. Door de guasha-behandeling gaat de energie in het lichaam weer stromen. Dit is een effect dat door iedereen als prettig wordt ervaren.

Gezichtsbehandeling

In China zijn schoonheid en gezondheid nauw met elkaar verbonden. Daarom is er dan ook uit de traditionele schraaptherapie een speciale ontspannende behandeling voor het gezicht ontwikkeld. Deze uiterst zachte techniek heeft als doel om de energie-doorstroming, de doorbloeding en de lymfe-circulatie in het gezicht te verbeteren.  Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageenproductie en het verwijderen van afvalstoffen en toxines. Voordelen van een Guasha-gezichtsbehandeling zijn onder andere: een betere doorbloeding, vermindering van pigmentering en bevordering van een strakke/gladde huid. De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling. De gezichtsbehandeling kan ook toegepast worden bij hoofdpijnen, chronische bijholte ontstekingen en ter verbetering van de gezichtshuid zoals bij mee-eters, puistjes, en een onzuivere huid.

De prijzen van een Guasha-behandeling kost:

  • volledige Guasha-behandeling à 45 minuten inclusief intakegesprek € 35,-
  • gezichtsbehandeling à 30 minuten € 20,-
  • vervolgbehandelingen à 30 minuten € 20,-
css.php